Familierecht

Bel ons 085-4011595

Familierecht advocaat Rotterdam

Een conflict in de familie wilt u vanzelfsprekend voorkomen. Dergelijke conflicten kunnen immers een negatieve invloed hebben op de banden binnen een familie en zijn daarnaast vaak moeilijk op te lossen. Enerzijds doordat u uw familieleden niet persoonlijk aan wilt vallen, anderzijds door de emoties die in dergelijke conflicten vaak meespelen. Om toch tot een oplossing te komen in zo’n conflict biedt ons advocatenkantoor u een familierecht advocaat aan. Met een familierecht advocaat weet u precies wat uw rechten zijn in zo’n conflict en hoe u samen met de andere partijen tot een passende oplossing kunt komen.

Mediator of familierecht advocaat inschakelen?

Het is niet in alle gevallen per definitie noodzakelijk om een familierecht advocaat in te schakelen. Soms kan het bijvoorbeeld interessanter zijn om een mediator in de arm te nemen, die dient als een onafhankelijke bemiddelaar in conflicten. Een mediator staat tussen de verschillende partijen in en zal nooit partij kiezen in dergelijke situaties. Wel kan een mediator bepaalde partijen een zetje in de goede richting geven zodat een oplossing dichterbij komt. Door het laagdrempelige karakter van een mediator vinden veel mensen dit fijner dan een familierecht advocaat.

Naar het gerechtshof met een familierecht advocaat

Wanneer mediation niet het beoogde resultaat met zich meebrengt, kunt u de andere betrokken partijen voor het gerecht dagen. Let wel, dit kost u vaak veel tijd en geld, waardoor het vinden van een oplossing door middel van mediation vaak aanzienlijk gunstiger is. In de rechtszaak zal onze familierecht advocaat u vanzelfsprekend gedurende het gehele proces bijstaan. Het doel van onze familierecht advocaat is uiteraard het verkrijgen van een zo gunstig mogelijke uitkomst van de rechtszaak voor u. Een persoonlijke en professionele service staan hierbij voorop, zodat u zich direct vertrouwd voelt met onze advocaten.