Echtscheiding

Bel ons 085-4011595

Echtscheidingsadvocaat Rotterdam

Het scheiden van uw partner is vanzelfsprekend nooit leuk en brengt vaak de nodige emoties met zich mee. Juist de emoties die bij een echtscheiding spelen maken het vaak lastig om samen met uw ex-partner tot een passende oplossing voor problemen te komen. Wie krijgt bijvoorbeeld wanneer het gezag over uw kind? Hoe wordt de inboedel van de gezamenlijke woning verdeeld? Hoe regelt u de geldzaken met uw ex-partner? Enzovoorts. Om u in dit geval bij te staan en u te helpen met het behartigen van uw rechten biedt onze echtscheidingsadvocaat uitkomst. Een echtscheidingsadvocaat zal samen met u en uw ex-partner proberen een passende oplossing te vinden waarin alle betrokken partijen zich kunnen vinden.

Mediator of echtscheidingsadvocaat?

U kunt er in een scheiding direct voor kiezen om een echtscheidingsadvocaat in te schakelen, maar in sommige gevallen is het beter om te kiezen voor mediation met uw ex-partner. Een mediator is een onafhankelijke bemiddelaar die boven de betrokken partijen staat en een oplossing zoekt voor conflicten. Het voordeel aan een mediator is dat dit veel laagdrempeliger is dan een advocaat en dat hij of zij de betrokken partijen een duwtje in de goede richting kan geven. Een advocaat kiest altijd een kant, terwijl een mediator dit nooit zal doen!

Hulp in een rechtszaak

Wanneer u er toch voor kiest om een echtscheidingsadvocaat in te schakelen, bijvoorbeeld omdat de mediator niet het beoogde effect met zich meebracht, zullen we u zo goed mogelijk bijstaan in een rechtszaak. Een advocaat kan nog proberen een schikking te treffen met uw ex-partner, maar vaak is dit na de hulp van een mediator al niet meer mogelijk. In de rechtszaak behartigt de echtscheidingsadvocaat uw belangen, zodat de rechtszaak zo gunstig mogelijk voor u verloopt.